Prihlásenie

magyarok kenyere 01

A Magyarok Kenyere egy olyan jótékonysági program, amelynek keretei között a magyar gyermekeket segítő szervezeteket támogatnak – határokon innen és túl. A program során nemzeti összefogással a Kárpát-medence magyarok által lakott területeiről búzát gyűjtenek a segítőkész adományozóktól. A felajánlott búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatják el a rászorulókhoz.

A felvidéki búzaösszeöntésre augusztus 9-én kerül sor Gútán, a tájház udvarában. Jelképesen itt egyesítik a Felvidék magyarok által lakott területeiről érkező, nemzeti összefogással összegyűjtött, a segítőkész gazdák által felajánlott búzaadományokat.
Ebből egy jelképes részt a Kárpát–medencei összeöntés ünnepére Magyarországra juttatnak el, és egy kisebb mennyisége idén Kárpátaljára kerül az ottani összeöntésre. A Felvidéken összegyűjtött búzát a Gútai Malomban őrlik lisztté, innen kerül majd szétosztásra a rászorulók között. 2017-ben e program keretében mintegy 3 tonnányi liszt került adományként a Kárpátaljára.
A Gazda Polgári Társulás mellett a Magyar Közösség Pártja is fontosnak tartja a program eszmeiségét és felajánlását. Csatlakozzon Ön is e nemes vállaláshoz, legyen részese ennek a nagy jelentőségű programnak! Kérjük, ajánlja fel búzatermésének egy részét, hogy együtt segíthessünk a rászoruló gyermekeken!

magyarok kenyere 02
Böjte Csaba üzenete: „Adja az jó Isten, hogy áldás legyen a szántóvető ember munkáján, hogy e gyönyörű Kárpát-medence minden asztalára jusson bőséges tápláló kenyér! Imádságos szeretettel: Csaba t. és 2134 bajban lévő gyermek”
A Felvidéken a búzagyűjtés koordinálását a Gazda Polgári Társulás végzi, az adományozók augusztus 24-ig jelentkezhetnek a következő központi elérhetőségeken:
Gyűjtőközpontok:
Csallóköz-Gúta: Pikáli Róbert, tel.: 00421 944 945165
Nógrád-Gömör–Fülekpüspöki: Katona Gyula, tel :0907814570
Bodrogköz –Ladmóc: Szabó Tamás, tel.: 0905 192 258

ma7


Užitočné odkazy