Prihlásenie

Digitalis Agrarakademia Karvan Gazda PT

A délutáni bemutatón részt vettek a falugazdászok és a gazdálkodók (Fotó: Miriák Ferenc/Felvidék.ma)

Útjára indult a Digitális Agrárakadémia bemutatóüzemi hálózatára alapozott rendezvénysorozat Szlovákiában, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem, a Gazda Polgári Társulás, valamint a karvai Kereskedelmi, Szolgáltatóipari és Vidékfejlesztési Szakközépiskola szervezésében.

Miniszteri gyorsvizittol a falugazdaszokig Gazda PTFalugazdász Fotó: Matus Tibor

Két érdekes esemény is történt a múlt héten a felvidéki agrárium háza táján. Kedden volt a Szlovákiai Agrárkamara tisztújító közgyűlése Dunaszerdahelyen, amelyen részt vett Samuel Vlčan frissen kinevezett agrárminiszter is. Ezt követően a felvidéki falugazdász-hálózat tartott továbbképzést Karván a magyarlakta községekben dolgozó 15 falugazdásznak.

Muzslán rendhagyó ünnepségre került sor az elmúlt hétvégén. A Szlovákiai Agrárkamara és a Gazda PT a Falugazdász program keretein belül idén 5. alkalommal, társadalmi felelősségvállalásával összhangban karolta fel az idei búzaadományok begyűjtését a Felvidéken.

Magyarok Kenyere Unnep Muzslan Gazda PTFotó: Muzsla község FB-oldala

Bos Gazda buza 2020
Somogyi Tibor felvétele

A kenyér az életet, a megélhetést és az otthont szimbolizálja. A nemzeti színű szalaggal átkötött kenyér jelképezi az élet és a haza összekapcsolódását. Évek óta az új lisztből Szent István napján sütötték az első kenyeret.

Užitočné odkazy