A Gazda Polgári Társulás, amely Farkas Iván MKP-alelnök kezdeményezésére idén július 2-án alakult Szímőn mint a felvidéki magyar gazdák érdekképviselete, szeptember 18-19-én Budapesten, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon mutatkozott be több kárpát-medencei gazdaszervezettel egyetemben.

A társulást a Vidékfejlesztési Minisztérium kiállító területén Varga Péter elnök, valamint Zatykó Kamil, Mészáros Győző és Gyarmati Tihamér képviselték. A bemutatkozás elsődleges célja a kapcsolatfelvétel volt a hasonló Kárpát-medencei gazdaszervezettekkel, valamint az agrárium és az élelmiszeripar többi szereplőjével.

A Gazda P.T. egyben csatlakozott a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fórumához a fórum rendkívüli ülésén , amelyet az OMÉK keretén belül augusztus 20-ára hívtak össze. A csatlakozási nyilatkozatot Varga Péter elnök írta alá. A Felvidéket így a Regio Comorra Polgári Társulással, amely a fórum alapító tagjai közt szerepelt, két szervezet képviseli a jövőben.

A fórum elősegíti a Kárpát–medence agrárgazdaságában és vidékfejlesztésében érintett szervezeteinek kapcsolattartását. Álláspontokat fogalmaz meg a Kárpát-medencét érintő agrár-, vidékfejlesztés, üzleti kapcsolatfejlesztés, vízgazdálkodás, környezetvédelem kérdéskörökben. A fórum egyben képviseli tagjainak közös érdekeit az Európa Unió szervezeteinél és állást foglal, javaslatokat tesz az uniós és nemzeti támogatások irányában.

 

Varga Péter | www.mkp.sk - 2013. szep. 23

 

Támogatóink

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

miniszterelnokseg nemzetpolitikai allamtitkarsag

 agrarminiszterium

 

Hasznos linkek